2010. május 3., hétfő

Lonci érkezik...

Lonci 2  A második kutya megszerzésének a gondolata már több mint egy éve foglalkoztatott.Tudtam,hogy lesz,csak azt nem,hogy puli vagy komondor legyen.Aztán puli mellett döntöttem és itthon mindenkit felkészítettem,hogy jön a puli.Robi viccnek fogta fel,egy percig sem hitte,hogy komolyan gondolom.Miért szerettem volna pulit komondor helyett? Nos,nem helyette csak előtte...így terveztem.Telt az idő,ki is néztem magamnak Duci kedves kis puliját,Garát,a leendő pulim anyjának.Ezt Ducival le is tárgyaltam.Robi ekkor döbbent rá,hogy komolyan gondoltam a második kutyát és tiltakozni kezdett a puli ellen.Teltek a hetek  és hol azt gondoltam,hogy nyertem,hol azt,hogy soha nem lesz második kutyám.Ősszel Lustihoz érkezett Cafka,fedezésre.Többszöri látogatása után Robi kezdett másként gondolkodni.Egyszer csak azt mondta,hogy legyen még egy ...KOMONDORUNK ! De kislány....Óóóóóó! Igen ! Rögtön beleegyeztem.És kezdtünk gondolkozni azon,hogy kitől is legyen.A kiállításokon sok szép kutyát láttunk ,de nem csak a kutya döntött a kiválasztásban ,hanem a tenyésztő személye is.Kikértük 3 személy véleményét és mindegyik azt mondta,hogy tulajdonképpen mindent egybevéve jól döntöttünk.Olyan kutyapárt néztünk ki aki hasonlít Lustira,mert nem akartunk magas komondort Lusti mellé.

Lonci 3
   November végén kilátogattunk a budapesti kiállításra kutya nélkül és figyeltünk....aztán oda mentünk Jakab Zoliékhoz és megkérdeztük terveznek-e almot Fokossal és Gerlével? A válasz:IGEN,2010 tavaszán ha minden jól megy meg is születnek a kicsik.Kifejtettük óhajunkat,miszerint kislányt szeretnénk és nem volt akadálya.Boldogan jöttünk haza.
   Idén Zolit sokat zaklattam,hogy mi van,sikerült? És a kiskutyák még nincsenek? Aztán egyszer csak azt mondja a telefonba,hogy Angéla,megvannak a kiskutyák,de nem tudom,mit fogsz szólni hozzá,mert választani nem fogtok tudni,mivel egyedüli lány lett az 5 fiú mellett.Hirtelen nem is tudtam mit mondani,de aztán megegyeztünk,hogy várunk néhány hetet,mert ilyen nagyon picinél még nem sok minden látszik.

Lonci 1 Aztán jött a levél,képekkel,egy tündéri kiskutyusról és akkor megkérdeztem,hogyha fordított helyzetben lenne,bevállalná-e a kicsit? Azt mondta:Angéla ez a kutya nagyon szép,erős,jól fejlődik és nyugodt szívvel adja nekem.Robival azt mondtuk,rendben,legyen.És kértük,hogy a TK-ban az általunk választott név szerepeljen: LONCI...A teljes neve: BEREMENDI-BUNDÁS LONCI .
   Tehát egy gonddal kevesebb,nem kell választani.Meglátogattuk Zoliékat és a kis Loncit mikor az 5 hetes volt.Egy édes fehér izgő-mozgó kis gombócot adtak a kezembe.Amíg ott voltunk egy perc nyugta nem volt,csetlett-botlott a kis lábaival,még bizonytalan lépéseivel.Az alom testvérei is kint voltak és nagyon egységes kis csapatot formáltak,de szerintem Lonci nagyobb volt a testvéreinél.Figyelmes volt a mozgásra,kiváncsi és akaratos.Ezt most még nem tartom nagyon rossz dolognak,remélem Lusti sem veszi majd rossz néven mikor piszkálni fogja.

Lonci 4

Csiszár Angéla

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gratulálok a kislányhoz és kívánok Nektek sok örömet és sok -eddig sem volt kevés:)- sikert!
Üdv!
-kp-

Névtelen írta...

Szia Angi!

Hosszú, boldog életet kívánok az új jövevényeteknek! Teljen benne sok örömötök! :))
üdv: k. szilvi

Facebook adatlapom

Összes oldalmegjelenítés