2010. május 30., vasárnap

Gyereknap Szolnokon

 

Május 30.-án az MNKE néhány tagjával együtt részt vettünk a Szolnokon rendezett gyereknapon, egy kis fajta népszerűsítésen komondorainkkal. Kohári István barátunk közreműködésének köszönhetően hívtak meg minket erre a hétvégi programra, melyre örömmel mentünk el. Elmondhatom, hogy sikerült megint, nem kis feltűnést okoznunk kutyáinkkal.

gyereknapplakát 
Az MNKE megalapításakor, egyik fő célkitűzésünk az volt, hogy kutyáinkkal minél több olyan rendezvényeken jelenjünk meg, amely sok embert vonzhat, de nem kimondottan kutyás rendezvény. Ennek oka nyilvánvaló, egy kutyás rendezvényre olyanok jönnek el, akik már valamilyen szinten “oltva” vannak kutyára.
Egy gyereknapi rendezvény viszont kiváló alkalom lehet arra, hogy minél több emberrel ismertessük meg szeretett fajtánkat.
Külön öröm számunkra, hogy talán elültethetjük a jövő nemzedékében a csíráját annak, hogy ha kutya, akkor komondor, vagy magyar fajta legyen!  

márti és maci
kép:  www.szoljon.hu

Túlzás nélkül állíthatom, a pár órás ott létünk alatt több ezren ismerkedhettek meg a komondorral, főleg gyerekek, gyerekes szülők. Egyértelműen pozitív volt részükről a komondor, az ahogyan ezek a számukra hatalmas és félelmetes kutyák a gyerekekhez viszonyultak.

az album utoljára 2010.05.31 15:32 frissítve!

Kutyáinkat és magát a komondor fajtát, immár mondhatjuk, hogy hagyományos módon, Bácskai János előadásában több százan hallgatták, és nézték meg kis rögtönzött fajta bemutatónkat.

PE302121

PE302086Igazán élményszámba megy ilyenkor a közönség soraiban állva fotózni, és figyelni a nézők reakcióit.
Valóban, szó szerint, mindenkit magával ragad a komondor látványa, megjelenése egy ilyen rendezvényen.
 

 

 

 

 

szolnok gyereknap 137

Néhányan minden bizonnyal örökre szóló élménnyel mentek este haza. A komondorral való első találkozás élményével. Láttam, hogy sok-sok ilyen témájú fotó fog bekerülni a családi képtárakba, melyek majd biztosan tovább fogják vinni a magyar komondor hírnevét.

 

 

 

 

 
Olvasói levelek

Természetesen Kohári Pisti barátom is írt egy postot az eseményről, a Pengyomhegyi blogon tudjátok elolvasni.

itt még szeretnék megosztani veletek, néhány olyan levelet, visszajelzést amit közben kaptam, vagy esetleg kapni fogok a jövőben, illetve amit itt-ott össze tudok szedni a rendezvénnyel kapcsolatosan. Tehát a jövőben erre a postra érdemes lesz néha vissza-visszanézni, mert egy ideig még bővítgetni fogom, képekkel, információkkal, ahogyan azok eljutnak hozzám!

“Kedves sporttársam!A 70-es években én Siófokon laktam,az elnökünk Bodoki Tibi bácsi volt,akit úgy szeretett a tagság hogy minden gondolatát lestük és megtettük amit kért.Ő kitalálta azt hogy a nyári hónapokban amikor túristák tömege lepte el Balatont menjen ki mindenki minden hétvégén a saját maga által tartott fajtával és fajtabemutatót tartottunk Szántódpusztán. Bizony nagyon fárasztó volt ez mert nem csak egyet vittünk hanem mindenki mindet a saját fajtájából.Az emberek tömegestől nézték,hallgatták ezeket a bemutatókat amit mikrofonos bemutatószöveg kísért miközben mi a kutyáinkkal felvonultunk.Soha semmit ezért nem kaptunk,de szívesen tettük városunkért, kutyáinkért... Örömmel üdvözlöm hogy ez a szép dolog máshol is megvalósult.__ha tudod kérlek tedd közzé  hogy minden Tanult tenyésztő is olvashassa,jelenleg én csak neked tudtam megírni.

További sok tenyésztői sikert kívánok:Fischer Gyuláné. KISMACKÓ pekingi palotakutya kennel. “

1 megjegyzés:

Pósteleki-Fürkész Pointer Kennel írta...

Gratulálunk! Gyönyörű kutyák, gyönyörű napon, gyönyörű gyermekekkel, gyönyörű környezetben! Kívánunk még sok ilyen szép napot!
Pósteleki-Fürkész Pointer Kennel

Facebook adatlapom

Összes oldalmegjelenítés